Ρεβεγιόν με γεύσεις πολυτέλειας: Τα μενού της Αθήνας για το 2025!
Τα εστιατόρια της Αθήνας φορούν τα γιορτινά τους και ετοιμάζονται να υποδεχθούν το 2025 με μοναδικά μενού και ατμόσφαιρα μαγική για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
Για άλλη μια χρονιά, τα εστιατόρια της πρωτεύουσας ετοιμάζουν ξεχωριστά μενού και γιορτινή διακόσμηση, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ανεπανάληπτη εμπειρία για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά με γεύση και στυλ.
Το Stone Athens θα υποδεχθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ένα μενού που συνδυάζει τη θαλπωρή της comfort κουζίνας και τη δημιουργική γαστρονομία. Αναλυτικά:
-Σούπα Βελουτέ Γλυκοπατάτας με άρωμα πικραμύγδαλου & τραγανό προσούτο, συνοδευόμενη από σπιτική μπρουσκέτα με μους κατσικίσιου τυριού & λάδι βοτάνων.
-Καπνιστό Χέλι Ορεστιάδας με λεμονάτη ρεβυθάδα, άρωμα γλυκάνισου & τραγανά στικς πάπρικας.
-Πολύχρωμη Ανάμεικτη Σαλάτα με καραμελλωμένους ξηρούς καρπούς, ρόδι, φιλοτέζ παρμεζάνας, σαλάμι Τσαρκάδιου, αποξηραμένα σύκα & βινεγκρέτ από φρούτα του δάσους.
-A. Σιγομαγειρεμένη Σπάλα Αγριογούρουνου με σπασμένες πατάτες baby, ψητά μανιτάρια, πουρέ γλυκοκολοκύθας & σάλτσα δαμάσκηνου με μπαχαρικά ή
-B. Φιλέτο Πάπιας Σωτέ με πουρέ παστινάκι, σπαράγγια ατμού, baby καρότα γλασέ & σάλτσα από δενδρολίβανο & μέλι.
-Τάρτα Κυδώνι με άρωμα κάρδαμου κροκάν φουντουκιού, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης & σάλτσα αλμυρής καραμέλας.
Τιμή: 80€ /άτομο
Το εορταστικό μενού του Casa Giacomo για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αποτυπώνει την ιταλική φινέτσα μέσα από μια σειρά πιάτων που συνδυάζουν τεχνική, άρωμα και ζεστασιά. Το μενού περιλαμβάνει:
-Σούπα parmigiano reggiano µε guanciale και λάδι λευκής τρούφας
-Carpaccio σφυρίδας µε λάδι περγαµόντο, µάραθο και φυστίκι Αιγίνης
-Capelleti παρµεζάνας µε κρεµώδη σάλτσα από µανιτάρια porccini και chips από καπνιστή πανσέτα
-Shortrib σιγοµαγειρεµένο σε κόκκινο κρασί µε µανιτάρια, καπνιστή πανσέτα και γλασαρισµένα baby λαχανικά
-Προφιτερόλ µε καραµελωµένη λευκή σοκολάτα, σάλτσα tonka και παγωτό
Τιμή: 130,00€/άτοµο
Το μενού που παρουσίασε το Βαρούλκο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια κομψή, καθαρά γαστρονομική διαδρομή που αναδεικνύει την υψηλή τεχνική και τη δημιουργική ταυτότητα της κουζίνας του. Το μενού περιλαμβάνει:
-Πατέ ψαριού, Amaretto, Armagnac, πορτοκάλι
-Ταρτάρ καραβίδας, σαγκουίνι, ρόδι, πιπερόριζα
-Μπαρμπούνι, μελιτζάνα, αρακάς, ντομάτα, καρότο, προσούτο
-Χτένια σοτέ, κρεμμύδι, λαχανίδα, σάλτσα αμυγδάλου-κάρυ-Μοσχαρίσιο φιλέτο, foie gras, μύρτιλα, αρμπαρόριζα
-Μους σοκολάτας γάλακτος, cremeux μαύρης σοκολάτας, παντζάρι, μπισκότο κακάο, σορμπέ βατόμουρο
Τιμή: 155.00€ / άτομο
Το Humain Athens υποδέχεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ένα μενού υψηλής γαστρονομίας που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς επιρροές και τολμηρές γεύσεις. Το μενού περιλαμβάνει:
-TartletΜύδια / σταφύλι σε ζύμωση / φινόκιο
-French toastEmulsion γραβιέρας / compote κρεμμύδι
-Pani puriΣύκο / αφρός ταραμά / aged beef
-ChawanmushiΚαλαμπόκι / τσίλι / dashi μανιταριών
-MilkbreadΕλληνικό βούτυρο
-ΚαραβίδαΧαβιάρι / λαρδί / πίκλα βανίλια
-ΣκουμπρίΑλμύρα / αμύγδαλο / φράουλες
-ΣελινόριζαΓκουαντσάλε / καφές
-ΟρτύκιΠιπεριά Φλωρίνης / λικέρ πορτοκάλι / φαγόπυρο
-Μοσχαρίσιο μάγουλοΚουνουπίδι / crumble κρεμμύδι
-Pre‑dessertΜανταρίνι / ginger / λεμόνι
-ΕπιδόρπιοΚάστανο – σοκολάτα / blackberries
Mignardises
Τιμή: 145€ / άτομο
Το εστιατόριο «Papaioannou», φημισμένο για τις φίνες γεύσεις και τη μαεστρία του στο ψάρι έχει ετοιμάσει τα εορταστικά μενού. Οι φίλοι του κρέατος έχουν τις δικές τους επιλογές, ώστε κανείς να μην μείνει παραπονεμένος. Το μενού περιλαμβάνει:
-Στρείδια και χαβιάρι
-Antonious Siberian
-Καρπάτσιο σφυρίδας
-Καρπάτσιο κοιλιάς τόνου
-Σαλάτα παντζάρι, κατσικίσιο τυρί στάχτης, dressing εσπεριδοειδών
-Κριθαράκι με ψάρι
-Φιλέτο ψαριού με χόρτα εποχής ή Tenderloin, σπαράγγια, pepper steak sauce
-Black forest
Τιμή: 145ευρώ/ άτομο